Αυτοπειθαρχία-Χτίσε την ικανότητα

Αυτοπειθαρχία- Η βασίλισσα των ικανοτήτων

Όλοι όσοι έχουν πετύχει σε ένα συγκεκριμένο τομέα στη ζωή τους έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό έχουν την ικανότητα να οργανώνουν τη σκέψη τους προς ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα και να επιδιώκουν καθημερινές δράσεις προς την επίτευξη αυτού του αποτελέσματος, ακόμα και αν κάποιες φορές η δράση είναι άβολη και δύσκολη για εκείνους ξεπερνούν την ευκολία και την άνεση και πράττουν προς το επιθυμητό για εκείνους αποτέλεσμα.

Έχεις εντοπίσει τον εαυτό σου να πατά κάθε πρωί την αναβολή στο ξυπνητήρι; Κάποιες φορές να δουλεύεις σκληρά ενώ τις υπόλοιπες μέρες να τεμπελιάζεις αλόγιστα σκορπώντας το χρόνο σου; Περνάς αμέτρητες ώρες στα social media και μετά δεν έχεις χρόνο για να ολοκληρώσεις το project που έχεις αναλάβει; Τα ηλεκτρονικά καλάθια είναι γεμάτα από προϊόντα που δεν χρειάζεσαι και στο τέλος του μήνα αναρωτιέσαι μα που πήγε ο μισθός μου; Μήπως κάθε εβδομάδα ξεκινάς δίαιτα αλλά είναι ωραία και τα άτιμα τα μεζεδάκια. Αναρωτιέσαι γιατί και αυτή η χρονιά  δεν έφερε τα αποτελέσματα των στόχων που είχες βάλει στην αρχή της; Ίσως η δική σου απάντηση βρίσκεται στην έλλειψη της αυτοπειθαρχίας. Ορισμός της Αυτοπειθαρχίας είναι: Η ικανότητα του προσώπου να καταστέλλει τις συναισθηματικές του παρορμήσεις, έναντι της υπερίσχυσης τους βούλησης του, σε σχέση με κάποιο στόχο και τις απαιτούμενες ενέργειες για την επίτευξη του. Σχετίζεται με την πρόοδο του χαρακτήρα καθώς είναι μια ικανότητα που καλλιεργείται μέσω της άσκησης. Λανθασμένα έχει δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι η αυτοπειθαρχία είναι μία αρετή με την οποία έχει γεννηθεί κάποιος, δεν ισχύει όμως, η αυτοπειθαρχία είναι όπως ένας μυς και χτίζεται με καθημερινή εξάσκηση και όπως το σώμα όταν γυμνάζεσαι γυμνάζεται ολόκληρο έτσι και η πειθαρχία αφού ξεκινήσεις να την εξασκείς σε ένα τομέα στη ζωή σου τη μεταφέρεις και στους υπόλοιπους.

Τι θα κερδίσεις:

Αναφέρεται σε όλους τους ενήλικες οι οποίοι επιθυμούν, να αναπτύξουν την  αυτοπειθαρχία για την επίτευξη ενός συγκεκριμένου αποτελέσματος . Προτείνονται 12-15  συναντήσεις.

Scroll to Top